Dušan Mandić (©Novi Beograd)
Dušan Mandić (©Novi Beograd)

Novi Beograd je druga galaksija: Vujasov drim tim na +31 u prvom meču

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.10.21. | 20:47

Đorđe Vučinić sa osam golova predvodio listu strelaca

I bi silan Novi Beograd, i bi debakl Naisa. Još prilikom formiranja tima bilo je jasno da će i najmoćniji evropski klubovi poput Pro Reka teško uspeti da se suprotstave Novom Beogradu, kao i da će drim-timu mečevi u domaćem šampionatu služiti kao predjelo za Ligu šampiona. Ali, da će Novi Beograd na otvaranju Superlige Srbije razneti Nais sa više od 30 razlike malo ko je očekivao – 32:1 (9:0, 7:0, 9:1, 7:0).

Evidentno je da će utakmice Novog Beograda biti igra mačke i miša. Možda će šampion Radnički ili Partizan i Crvena zvezda uspevati da pruže otpor, muški se pobiju u bazenu i nekada otkinu bodove. Timovi poput Naisa definitivno će služiti za bildovanje gol-razlike i pumpanje samopouzdanja.

Izabrane vesti

Dok je Vladimir Vujasinović kraj ivice bazena posmatrao dešavanja verovatno je pomislio da je zahtevniji bio njegov trening. Vaterpolisti Naisa apsolutno ništa nisu mogli drim-timu sa Novog Beograda. Bili su džak za udaranje, topovsko meso... A, Vujasinovićevi bombarderi ispraznili su celokupni arsenal.

(©Novi Beograd)(©Novi Beograd)

Našao se Nais pred streljačkim vodom, koji praktično nije promašiovao metu. Skoro sve što su Đorđe Vučinić, Strahinja Rašović, Nika Đušiašvili, Dušan Mandić i ostali Vujasinovićevi momci ispalili ka golu rivala završilo je u mreži. U timu Novog Beograda samo se Nikola Jakšić, Petar Tomić i golmani nisu upisali u listu strelaca, dok je počasni pogodak za Nišlije postigao Vulović.

Viđena je šuterska kanonada Novog Beograda, a najbolji nišandžija bio je Đorđe Vučinić, koji je osam hitaca ispalio direktno u metu. Strahinja Rašović i Nika Šušiašvili postigli su po pet golova, a Dušan Mandić i Duško Pijetlović su se sačuvali za kvalitetnije protivnike. Prošlogodišnji osvajač Lige šampiona sa Pro Rekom i MVP elitnog takmičenja spakovao je četiri gola Naisu, a Duško Pijetlović jedan manje.

Neprijatno je iznenadio Nais na premijeri...

"Nisam očekivao ovako slab otpor Niša, ali mi ćemo se i u budućnosti isključivo baviti našom igrom. Otvorili smo šampionat na najbolji mogući način, onako kako smo želeli. Bilo je i dosta publike i to je zaista ostavilo lep utisak. Sledi nam meč sa Zemunom, posle toga i duel sa Radničkim, tako da nas očekuju sve teže utakmice", rekao je po završetku meča Strahinja Rašović.

Novi Beograd u idućem kolu Superlige Srbije igra sa Zemunom, za koga je Nais postao referentna tačka. Sve ispod poraza od 30 golova razlike biće prihvatljivo, jer to su timovi sličnog kvaliteta. Nijanse su u pitanju, a Novi Beograd druga je galaksija.

(©Novi Beograd)(©Novi Beograd)

Novi Beograd - Nais 32:1

(9:0, 7:0, 9:1, 7:0)

Bazen "Vlaho Bata Orlić".

Sudije: Stanojević i Velkić.

Isključenja: Novi Beograd 4, Nais 10.

Peterci: Novi Beograd 7 (5), Nais 1 (0).

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 5, Mandić 4, Tomić, Vučinić 8, D.Pijetlović 3, Martinović 2, Jakšić, Perković 1, Vlahopulos 2, Drašović 2, Žolo, Šušiašvili 5. Trener: Vujasinović.

NAIS: Lazić, Stamatov, Pošmuga, Vulović 1,Miljković, Vujović, Barbarez, Kovačević, Kujović, Šilj, Pogi, Berbenjuk, Tomić, Lazić. Trener: Živić

SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO

Sreda

Novi Beograd - Nais 32:1 (9:0, 7:0, 9:1, 7:0)

Crvena zvezda - Vojvodina 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Zemun - Radnički 8:20 (2:4, 1:6, 2:4, 3:6)

Valis - Proleter 10:9 (3:3, 3:2, 3:1, 1:3)

20. oktobar

19.00: Partizan - Šabac


tagovi

vaterpoloSuperliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradDušan MandićDuško PijetlovićStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara